Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni dana u životu

Konfucije je davno rekao: „Izaberi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni dana u životu“.  Ne trebam vam niti naglasiti koliko je taj Konfucije bio u pravu.

Moje ime je Biljana Gabrić i izabrala sam posao koji volim. Već petnaest godina sam prevoditelj i predavač engleskog jezika i doista uživam u izazovima svakog radnog dana. Jer, prevođenje je upravo to – izazov koji će vas toliko obuzeti da ćete se uhvatiti da tražite tipfelere na engleskoj deklaraciji limenke soka (Dogodilo se samo jednom. Dobro, možda dvaput.)

Spomenuh kako sam i predavač. Držim poduke iz engleskog jezika, jer smatram kako znanje ima najveću moć kad se prenosi i dijeli. A ja ga želim podijeliti s vama. Ne brinite, nisam stroga, ne dijelim jedinice i ne dajem strašne zadatke. Samo vas potičem da date ono najbolje od sebe. Ostalo prepustite meni.

A ako niste brbljavi tip poput mene i radije se izražavate pisanim putem, pomoći ću vam napisati i/ili korigirati Vaše tekstove, stručne i znanstvene radove na engleskom i hrvatskom jeziku.

Uglavnom, mnogo je toga što znam, a želim podijeliti s vama. Stoga, javite se s povjerenjem.

Dobro došli u „Literaturu“!